Logo   Dokkum
Foto Dokkum

    Welkom  -  Wandelingen   -   Startlocatie -  Contact en reserveren    

Zijbalk
Wandelingen
Alle wandelingen hebben dezelfde startlocatie, tegenover eethuis ‘De Waegh’ op de Grote Breedstraat 1, voor meer informatie kunt u kijken onder het kopje ‘Startlocatie.’

Historisch Dokkum:
U wilt alle goed bewaarde plekjes van Dokkum ontdekken? Dan is deze wandeling perfect voor u. Tijdens deze wandeling komt u langs alle historische gebouwen en locaties die de prachtige binnenstad van Dokkum te bieden heeft. Als voormalige havenstad, vestingstad en één van de Friese elf steden, heeft Dokkum een rijke geschiedenis waar men wel uren over kan vertellen. Gelukkig kunt u in een uurtje de belangrijkste en mooiste historische plekjes ontdekken met onze gids.

Wanneer?
Elke dag, tijd op aanvraag.
Duur: Circa een uur.

Kosten?
€5,- per persoon en €2,- voor kinderen t/m 12 jaar.
Voor groepen vanaf 6 personen zijn kortingen mogelijk.

Neem contact op om te reserveren

Dokkum en Bonifatius:
Dokkum, is dat niet beroemd, of berucht, omdat Bonifatius daar is vermoord? Precies, tijdens deze wandeling komt u er achter wie Bonifatius was en waarom hij door de Friezen vermoord werd. In de stad zijn nog vele herinneringen aan de vermoorde missionaris te vinden en met onze gids bezoekt u deze, met als afsluiter een bezoek aan de prachtige Bonifatius bedevaartkapel.

Wanneer?
Elke dag, tijd op aanvraag. Duur? 75 minuren. Kosten? €6,- per persoon en €1.00 voor kinderen t/m 12 jaar.

Neem contact op om te reserveren

  English
English version
Zijbalk